De voordelen van een babygym

Een babygym draagt bij aan de ontwikkeling van je baby. Daarnaast leert het een baby zich zelfstandig te vermaken. Waar moet je op letten bij aanschaf van een babygym? Lees het hieronder.

Wat is een babygym?

Een babygym is een speelmat met interactieve spellen en objecten. Denk aan muzikaal speelgoed, knuffeltjes, voorwerpen in opvallende kleuren en vormen. Ze hebben vaak een educatieve functie waardoor de baby zich spelenderwijs ontwikkelt. 

Er zijn verschillende soorten babygyms. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Sommige babygyms groeien mee met je kleine of hebben meerdere functies en kun je bijvoorbeeld ombouwen tot een ballenbak of speelkleed. Je kunt zelf ook verschillende objecten toevoegen met bijvoorbeeld ander geluid of lichtjes. 

Voordelen van een babygym

Een babygym, de sportschool van je baby. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat er een aantal voordelen zijn voor baby's die vanaf de geboorte genoeg lichaamsbeweging krijgen. Zo hebben ze op latere leeftijd minder kans op overgewicht en hebben ze vaker een hoger IQ. Ook is er minder kans op achterstand in hun motorische ontwikkeling. Hoe meer je baby beweegt, hoe beter. Een babygym is een goed hulpmiddel hiervoor. 

functies babygym

Babygym en mijn baby, wat voor effect heeft het?

Baby's hebben van nature de drang om zich te ontwikkelen. Als je dit stimuleert heeft dit een positief effect op het zelfvertrouwen van de baby. Een babygym zorgt ervoor dat je baby de mogelijkheid krijgt om spelenderwijze zichzelf te ontwikkelen. Verder verveelt hij of zij zich minder snel, waardoor steeds meer nieuwe mijlpalen worden bereikt. 

Verder versterkt een babygym de spieren van je baby, stimuleert het de zintuigen en het evenwichtsgevoel. Daarnaast bevorderd het de coördinatie van je baby.

Wanneer schaf je een babygym aan?

Je baby kan na zijn eerste 3 maanden gebruik maken van een babygym. Hij wordt sterker en beweeglijker. Hij kijkt bewuster naar dingen en ontdekt al snel wat hij wel of niet kan doen. Handjes en voetjes belanden ook vaak in zijn mond of hij gebruikt ze om iets vast te pakken.

Als je je baby in de babygym legt, blijf er dan bij om te zien hoe hij erin speelt en reageert op alles om hem heen. Leg je baby een aantal minuten op zijn rug en kijk hoe hij reageert op de speeltjes boven hem. De boog met objecten plaats je boven het buikje van de baby. Reageert hij hier goed op? Dan kun je je baby de volgende dag een aantal minuten langer laten spelen. 

Is je baby gevoelig voor prikkels? Begin dan eerst met zachte speeltjes aan de boog. Bouw het vervolgens langzaam op door gebruik te maken van muziek en lichtjes. Begint je baby meteen te huilen? Leg de gym dan weg en probeer het na een aantal dagen nogmaals.

Tips bij gebruik van een babygym

Het is belangrijk om altijd naar de veiligheid te kijken wanneer je baby speelt. Check voor iedere speelbeurt of alle onderdelen aanwezig zijn en goed vastzitten. Het is verder altijd belangrijk dat je toezicht houdt. Laat je baby nooit alleen zonder toezicht spelen met de babygym. 

Benieuwd naar de leukste babygyms? Bekijk onze collectie dan hier!

 

Voordelen babygym

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd