Voordelen van dadels tijdens de zwangerschap

Het is belangrijk dat je tijdens je zwangerschap gezond en gevarieerd eet. Het eten van voldoende groente en fruit is van groot belang. Dadels zitten bomvol vitaminen en mineralen en hebben een positief effect op je zwangerschap en bevalling.

Wat zijn dadels ?

Dadels zijn vruchten van de dadelpalm. De vrucht kun je vers of gedroogd eten. Er zijn 400 verschillende soorten dadels. Een dadel zit vol met gezonde koolhydraten en natuurlijke suikers. Door meerdere wetenschappelijke medische studies is gebleken dat het eten van dadels tijdens de zwangerschap vele voordelen heeft.

Voordelen van het eten van dadels in de zwangerschap

Zoals al eerder aangegeven, het eten van dadels tijdens de zwangerschap heeft nogal wat voordelen. Er is onderzoek gedaan onder een groep zwangere vrouwen. Een gedeelte van de groep at zes dadels per dag, vier weken voor hun uitgerekende datum. De andere zwangere vrouwen deden dit niet. De groep vrouwen die tijdens hun zwangerschap dadels aten, hadden meer ontsluiting toen ze bij het ziekenhuis aankwamen. Na verschillende onderzoeken zijn er nog een aantal voordelen van het eten van dadels tijdens de zwangerschap naar boven gekomen:

  • Het bracht een vlottere ontsluiting teweeg
  • Het versterkt de natuurlijke weeën
  • Het verlies van bloed vermindert aanzienlijk
  • Kunstmatige inleiding van de bevalling vermindert aanzienlijk

Bovenstaande punten zijn toch een goede reden om dagelijks een paar dadels naar binnen te werken. Misschien hou je niet zo van dadels of verwerk je ze liever in een gerecht? Lees dan gerust hieronder verder voor twee heerlijke recepten van Rens Kroes en Plantbites. Zelf heb ik ze ook gemaakt en ik vind beide recepten om te smullen! Ook handig, heb je gelijk wat leuks te doen tijdens je verlof.

Snicker Dadels

Wat heb je nodig:

  • 14-15 zachte dadels (of nog meer!)
  • 1 reep pure chocolade (200 gram)
  • zakje ongezouten pinda's
  • potje pindakaas

Instructies:

  1. Maak de dadels aan één kant open en haal de pit eruit.
  2. Doe twee pinda's aan de ene kant van de dadel en een half theelepeltje (of meer) pindakaas aan de andere kant. Doe de dadel daarna weer dicht.
  3. Schenk water in een pannetje en zet dit op zacht vuur zodat het warm wordt
  4. Leg een kommetje op het pannetje en doe hier de reep chocolade in
  5. Smelt de chocolade
  6. Leg ondertussen een stuk bakpapier klaar op een ovenschaal of een plat bord
  7. Met een vork pak je de dadels en haal je die door de gesmolten chocolade
  8. Leg de dadels één voor één op het bakpapier en laat ze allemaal afkoelen in de koelkast voor ongeveer één uur

Dadel Choco Snack met Kokos

Wat heb je nodig:

  • 200 g (Medjoul) dadels
  • 170 gram gemengde noten
  • 60 ml kokosolie
  • 2 el rauwe cacao
  • 1 el chiazaad
  • Snufje zeezout 
  • Kokosrasp, om in te rollen

Instructies:

  1. Ontpit de dadels.
  2. Doe de noten in de blender of keukenmachine en mix alles goed fijn. Doe vervolgens de andere ingrediënten (incl. de dadels) erbij en mix nog een keer.
  3. Schep daarna alles in een kom en maak er vervolgens balletjes van en rol ze in de kokosrasp.
  4.  Leg ze voor 15 minuten in de vriezer of 60 min. in de koelkast om op te stijven. Heerlijk!

Geen Medjoul dadels? Laat de dadels voor 15 minuten in water weken. Leg ze een uur in de koelkast en daarna zijn ze ready om opgegeten te worden !

Tip: je kan ze ook in de vriezer bewaren. Dan heb je iedere dag een lekkere snack (om mee te nemen).

Heb jij één van deze snacks gemaakt? Laat ons weten hoe ze waren!

babywurm choco kokos dadels rens kroes

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd