Kraamcadeau geven

Wat is een kraamcadeau?

Een familielid, kennis of goede vriendin is zojuist bevallen. Vaak ga je dan op bezoek, ook wel kraambezoek genoemd. En je raadt het misschien al. Dat cadeautje dat je meeneemt, noem je een kraamcadeau.

Wat voor kraamcadeau kan ik geven?

Wat is een geschikt kraamcadeau? Er zijn verschillende soorten cadeaus die je kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan een geboorteposter, leuke kleding(setjes), sieraden, accessoires voor de kinderkamer of speelgoed. Misschien heb je geluk en heeft de moeder gebruik gemaakt van een wenslijst. Dat maakt het stukken makkelijker!

Geboorteposter
Er zijn verschillende soorten geboorteposters. Kies je voor een poster, canvas, schilderij of textielposter? De keuze is reuze.

Op een geboorteposter staat vaak de naam van de baby, de geboortedatum, geboorteplaats, tijd van geboorte, gewicht en lengte. Er zijn allerlei combinaties mogelijk. TIP: deze gegevens staan vaak op de geboortekaart die je ontvangt.

Naast een geboorteposter kun je ook kiezen voor een poster ter decoratie van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een textielposter met een gave aap, lama of stoere vos. Misschien heeft de moeder een kinderkamer met bepaald thema zoals bijvoorbeeld een jungle thema. Dan kun je een passende poster kopen voor dit thema. Bekijk onze hele collectie hier.

Kleding
Niet alleen in de winkels vind je babykleding, ook online op leuke webshops. Kies bijvoorbeeld voor een handgemaakt broekje of persoonlijk bedrukt shirtje. Op zoek naar een shirt met een bepaalde tekst, maar kun je het niet vinden? Laat via het contactformulier een berichtje achter en wij helpen graag.

Sieraden
Naast kleding is het ook leuk om sieraden te geven. Zeg nu eerlijk, wie heeft er vroeger geen mooie naamketting gekregen?

Speelgoed
Wat voor speelgoed koop je voor een baby? Waar speelt een pasgeborene mee? Is het zacht dan is het vaak geschikt. Denk aan een knuffel, een zacht leesboek of een bijtring. Ook babygyms zijn tegenwoordig helemaal geliefd, net als speelkleden

TIP: weet je het echt niet? Vraag dan naar de wensen. Iedereen geeft en krijgt het liefst een cadeautje waar ze ook echt iets aan hebben.

Welke kraamcadeaus kan ik vragen?

Het ideale kraamcadeau bedenken kan nogal wat stress opleveren, bedenk daarom een verlanglijstje. Dit is voor iedereen makkelijk. Bedenk wat je kan vragen als kraamcadeau.

Er zijn misschien veel handige spullen die je nog niet allemaal hebt gekocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meerdere dekens voor in de wieg of een groot speelkleed waarop je kleine kan liggen en spelen.

Via lijstje.nl maak je eenvoudig een wensenlijst.

Misschien vraag je je ook af hoe duur een kraamcadeau mag zijn. Je voelt je je misschien opgelaten als je een duurder product op je wenslijst zet maar maak je vooral geen zorgen. Je visite kan zelf bepalen hoe duur ze een cadeau willen maken, desnoods zamelen ze geld in om het gezamenlijk te geven.